Update corona 17/4

Update coronaregeling (LS) 17/04

Eerst en vooral hopen wij met het ganse team dat jullie en mensen uit jullie omgeving nog altijd in een goede gezondheid verkeren en dat het ook zo mag blijven.

Zoals jullie gehoord hebben zullen de scholen voorlopig tot en met 3 mei gesloten blijven en zal er verder via online kanalen aan de kinderen instructies moeten gegeven worden. Hieronder volgen een aantal belangrijke mededelingen die belangrijk zijn voor de komende periode. Gelieve deze zeer grondig te lezen!

• Ophalen materiaal:
    • MAANDAG 20/04 kan iedereen het nodige materiaal komen ophalen volgens volgend tijdschema:

Campus MOL

Campus JEF

08.30 – 09:30 uur

6e leerjaar

3e leerjaar

09:30 – 10.30 uur

5e leerjaar

2e leerjaar

10:30 – 11.30 uur

4e leerjaar

1e leerjaar

• Het materiaal ligt in de eigen klas van uw kind(eren).
  • Volg de richtlijnen ter plaatse!
    • Ingang campus MOL: langs de Molenlei
    • Ingang campus JEF: vooraan kant Jef Van Hoofplein
  • 1 ouder(eventueel met kind/kinderen indien er geen opvang mogelijk is ondertussen, maar proberen maximaal te beperken).
  • OPGELET!!! (in samenspraak met de burgemeester)
    • Zeker fysieke afstand bewaren.
    • Er geldt nog altijd een samenscholingsverbod.
    • De politie is geïnformeerd dat de verplaatsing naar de school een essentiële verplaatsing is.
  • Planningen (vanaf ma 20/04):
    • Ze zijn ook nog steeds te vinden op de website vanaf dinsdag 20/04.
    • Er is terug een weekplanning voorzien maar per dag weergegeven wat de kinderen die dag moeten gedaan hebben. Hier zitten ook magjes bij in.
    • Kolom instructie: staat hier iets vermeld dan wil dat zeggen dat er een online instructie te vinden is. In de online versie van de planning kan je op de link klikken en kom je automatisch bij de instructie.
    • Kolom controle: hier staat weergegeven of de kinderen de opdrachten:
      • zelf verbeteren
      • best eens laten nakijken door de ouders
      • eens samen te bekijken zijn
    • Kolom evaluatie: evalueer even samen met je kind hoe de opdrachten verlopen zijn. Dit kan ook belangrijk zijn voor nadien als er nog een klasmoment volgt.

• OPGELET!!!
    • Wij kiezen ervoor om geen lessen live te geven zodat jullie zelf kunnen kiezen wanneer de kinderen de instructie raadplegen.
  • Online vragenuurtjes:
    • Vanaf dinsdag 21/04 elke dag volgens vast tijdschema

Klas

6e leerjaar

09:00 uur – 10:00 uur

5e leerjaar

10:00 uur – 11:00 uur

4e leerjaar

11:00 uur – 12:00 uur

3e leerjaar

13:00 uur – 14:00 uur

2e leerjaar

14:00 uur – 15:00 uur

1e leerjaar

15:00 uur – 16:00 uur

• Jullie worden hiervoor uitgenodigd via een smartschoolbericht. Op de website vind je hierover ook een handleiding.
  • Deze momenten dienen enkel om vragen te stellen.
  • Gelieve bij het eerste vragenuurtje uw kind(eren) zeker een beetje mee te begeleiden. (verwacht ook niet dat alles meteen vlekkeloos gaat verlopen)
  • Verdere afspraken worden door de leerkrachten met de kinderen/ouders online gemaakt.
  • OPGELET!!!
    • Smartschool Live werkt het best via Google Chrome en werkt niet op een tablet.
    • We bekijken nog wat de mogelijkheden zijn voor mensen die thuis niet over een laptop of PC beschikken.
  • Opvang:
    • De school voorziet ook na de vakantie opvang voor kinderen van ouders die in de zorgsector en ondersteunende sectoren werken. Opvang (brengen en ophalen inbegrepen) door grootouders wordt ten zeerste afgeraden. De opvang wordt terug georganiseerd op campus JEF voor alle kinderen (campus MUS en MOL zijn gesloten).

Beste mensen,

Dit alles zal voor kinderen, ouders maar ook voor leerkrachten een enorme inspanning vragen. Ons team staat in ieder geval klaar om jullie en vooral de kinderen doorheen deze periode te loodsen. Moest er iets niet naar wens verlopen, meld je dit aan de klasleerkracht en dan gaan we samen zoeken naar een oplossing.

Samen slaan we ons hierdoor! Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen!

Veel gezonde groeten,

Het schoolteam

Spreek met je kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

Meer informatie?