COVID-richtlijnen 18/9

We willen graag enkele zaken in deze coronatijden verduidelijken, goed beseffend dat wat we vandaag schrijven mogelijk volgende week al aangepast moet worden (maar dan hoort u het wel 😉 ).

Heeft uw kind plots één of meer van klachten van onderstaande groepen, houd uw kind dan zeker thuis en neem contact op met uw huisarts.

• koorts (38° c en hoger).
  • hoesten of problemen met ademhalen.
  • verkoudheid EN andere klachten zoals spierpijn, ongewone vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of geen eetlust.
  • niet meer goed kunnen ruiken of proeven.

Indien uw kind enkel een verkoudheid of neusloop heeft van allergie, dan mag uw kind naar school.  Bij twijfel raadpleeg uw huisarts.

Indien uw kind, uzelf of iemand van uw sociale bubbel moet getest worden, zal de arts wel bepalen of uw kind nog naar school mag komen. Dit is steeds afhankelijk of het over een hoog risico contact of een laag risico contact ging. Leeftijd, tijdsduur van het contact,  genomen maatregelen op het moment van het contact bepalen de aard hiervan.

We gaan er als school wel van uit dat u de school verwittigt, als uw kind niet op school is wegens coronaquarantaine.

Indien uw kind positief test, verwittig dan onmiddellijk het clb en de school.
Clb alle werkdagen tussen 8u30 en 16u: 03/443 90 20
Clb noodnummer: ma-vrij tussen 16u en 18u, za-zo tussen 8u00 en 17u30: 0485/16 51 74
Dit is belangrijk in het kader van de contacttracing die in werking treedt bij een positieve test, dus een effectieve coronabesmetting.

Ondertussen blijft het belangrijkste afstand houden, handen wassen, mondmasker op bij drukkere plaatsen en veel verluchten.